رنگ‌ آمیزی نمای ساختمان و ابعاد ناملموس آن

رنگ به عنوان یک زبان جهانی نقش بسزایی را در زندگی انسان‌ها ایفا می‌کند. رنگ با تحریک احساسات و شکل دادن به فرهنگ‌ها، زمینه دنیای ما را می‌سازد. شما می‌توانید با رنگ‌های شاد و جذاب انرژی را در زندگی خود جاری کنید و با انتخاب رنگ‌های مناسب آرامشی وصف‌ناپذیر را تجربه کنید.

نمای ساختمان نیز مانند پوشاک , خودرو، و هرآنچه که به سلیقه ی خود انتخاب میکنیم ، بخشی از شاخص معرفی نوع شخصیت و افراد ( یا در این مورد ساکنین و بهره برداران) تلقی میشود، و شاید اولین داده ای باشد که ویژگی های مالک خود را به نمایش می‌گذارد. آنچنانکه وضعیت نما و رنگ آمیزی آن از منظر حرفه ای اولین پارامتری است که خواه ، ناخواه مدیران یا مالکین با آن قضاوت میشوند . دقیقا به همین سبب است که در تجربه های سالهای فعالیت های حرفه ای نماگلشن ، بارها خواستهخ شده تا بصورت ضرب العجل به نمای ساختمان رسیدگی شود ، چرا که قرار است یکی از شرکای ارزشمند ، در قالب مشتری ، سرمایه گذار ، شرکت مادر و غیره بزودی در این ساختمان حضور یابد . و جالب اینکه در برخورد با مدیران اینگونه شرکت ها بعضا مقهور وسواس ودقت نظر آنها شده ایم . که قطع به یقین عامل اصلی موفقیت آنها قلمداد میشود.

دامنه کارکردی رنگ آمیزی نما

رنگ آمیزی نما ساختمان‌هایی از جنس سیمان، فلز، کامپوزیت و یا هر سطحی که قابل رنگ آمیزی باشد، امکان‌پذیر است. رنگ آمیزی نما بیرونی ساختمان علاوه بر زیبایی ظاهری، حس رضایتمندی را نیز در کارکنان یا ساکنین ایجاد می‌کند. برای آنکه رنگ آمیزی نما با کیفیت و مقاوم انجام شود باید نکات و استانداردهای لازم را رعایت کرد. علاوه بر این داشتن پرسنلی با تجربه کافی هنگام رنگ آمیزی نما امری ضروری است.

از دیگر نکات مهم می‌توان به شناخت رنگ با کیفیت و بکارگیری بهترین راهکار در چالش‌های رنگ آمیزی نما اشاره کرد که تاثیر بسیار زیادی بر روی کیفیت کار می‌گذارد. همانطور که می‌دانید برای نماهای مختلف با بافت و جنس متفاوت باید از رنگ و آستر و پوشش نهایی متناسب استفاده کرد. اما همواره بخاطر داشته باشید که بلحاظ زیبایی نما، انتخاب رنگ بیرونی متناسب با جزئیات معماری نمای ساختمان و نوع کاربری آن است.

انتخاب رنگ مورد نظر تا چه اندازه دقت میخواهد؟

اولین قدم برای رنگ آمیزی نما ساختمان خرید رنگ است . بهتر است قبل از خریدن مقدار زیادی رنگ، یک نمونه را بصورت آزمایشی خریداری کنید و از پیمانکار خود بخواهید آن را بر روی قسمتی از نما اجرا کنید. در این صورت اگر رنگ مورد پسند شما واقع نشد می‌توانید فام ‌های دیگری را امتحان کنید و سپس نسبت به سفارش فام رنگ مود نظر اقدام کنید. اگر تخصصی در این زمینه ندارید بهتر است با کارشناسان رنگ آمیزی شرکت نماگلشن یا دیگر همکاران متخصص در این حوزه مشورت کنید.

روزهای آفتابی که نور بیشتری دارد را برای رنگ آمیزی نما ساختمان انتخاب کنید اما از قسمت سایه ساختمان شروع به رنگ آمیزی نما کنید، زیرا ممکن است گرمای زیاد باعث ایجاد حباب ، چسبندگی مخرب و یا شرره کردن رنگ شود. پیمانکاران کار در ارتفاع اغلب در هنگام صبح که نمای شرق در معرض آفتاب است، نمای غرب را رنگ آمیزی کرده  و بعد از ظهر که آفتاب به رو به غروب کردن می‌رود قسمت شرقی ساختمان را پوشش دهی می کنند. دمای حدود ۵ تا ۲۷ درجه سانتیگراد بلحاظ دمایی شرایط مناسبی را برای رنگ آمیزی نما خواهد بود . اگر چه هوای گرمتر برای اجرای رنگ نما اختلالاتی ایجاد می کند ، اما هوای سردتر از ۵ درجه سانتیگراد به هیچ عنوان مناسب رنگ آمیزی نیست . با این وصف فصل بهار تا اوایل تابستان ایده ال ترین موقع برای رنگ آمیزی نما خواهد بود ، لیکن در زمستان و هنگام برودت شدید بدلیل بروز انواع مشکلات فنی ، افزایش هزینه های سرباری ، و مخاطرات پروژه ، کار رنگ امیزی نما ی برج ها و ساختمان ، نه با طناب ، نه با کلایمر و نه با هر روش دیگر دسترسی به نما ، توصیه نمیشود ، مگر در پروژه های کوچک و برنامه ریزی های کوتاه مدت .

انتخاب پیمانکار رنگ امیزی نما تا چه اندازه مهم است ؟

چنانچه رنگ آمیزی نما با معیار ها و رویه های درست به اجرا دربیاید ، فارغ ازینکه توسط کلایمر ، داربست ، یا کار صنعتی با طناب به انجام رسیده باشد ، باعث طولانی‌تر شدن عمر رنگ‌ آمیزی و صرفه‌جویی در هزینه‌های پی در پی  می‌شود. اما برای این دستیابی به چنین شرایطی عقد قراردادهای محکم و حتی یک جانبه و با اصطلاح دو قیضه کفایت نخواهد کرد . مدیران باتجربه میدانند که چنانچه معیارهای انتخاب پیمانکار بدرستی شناسایی نشده باشند ، وجود قراردادهای هر چند سختگیرانه ، نه تنها کاربرد موثری نخواهد داشت ، بلکه به یک  چالش بزرگ منتهی می شود.

ویژگی‌های فنی و قابل آزمون رنگ نمای ساختمان چیست ؟

پوشش دهی نمای ساختمان ، چه با رنگ و یا دیگر پوشش ها مانند مجیک استون و یا رنگ بافت دار ، علاوه بر زیبایی بصری ، از نمای ساختمان در مقابل  باران/رطوبت ، فرسایش و چرک پذیری محافظت میکند .

  • درصد ماده جامد موجود در رنگ
  • گرانروی (ویسکوزیته)
  • پشت پوشی
  • زمان خشک شدن
  • اندازه ذرات
  • مقاومت UV
  • ثبات شستوشویی
  • مقاومت چرک پذیری
  • زاویه تماس قبل و بعد از UV

البته همانطور که اشاره شد استانداردهای بین المللی رنگ نما شامل شناسایی و اندازه گیری تعداد وسیع تری از شاخص های کیفی میشود ، اما به مدد موسسات پژوهشی رنگ و وجود آزمایشگاه هها مجهز و کارشناسان خبره ، استفاده و تکیه بر همین میزان از شاخص های کیفی رنگ نما برای یکی از پر هزینه ترین فعالیت های بازسازی نما را غنیمت می شمریم و از جامعه مشتریان (کارفرمایان) دعوت می کنیم تا در کنار مجریان ( پیمانکاران) بصورت گام به گام و در جهت رشد کیفی خدمات کار درارتفاع در حوزه خدمات شهری از دارایی های دانش بنیان این حوزه استقبال کنند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *