چگونه در مورد رنگ نما تصمیم بگیریم – بخش اول

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات نمای ساختمان‌ها و برج‌ها ترک خوردن و پوسته شدن رنگ نمای ساختمان است. خدمات رنگ آمیزی نما در ارتفاع می‌تواند بدون نیاز به داربست و با استفاده از تکنیک کار صنعتی با طناب انجام گیرد. بسیاری از شرکت‌ها و تیم های کار در ارتفاع در زمینه رنگ آمیزی و پوشش دهی نما فعالیت داشته وآماده خدمات رسانی به شهروندان در این گونه درخواست ها هستند تا علاوه بر اجرای نمایی زیبا و چشم اندازی دلپذیر از ساختمان ، وضعیت نما را به بهبود بخشیده و ارائه خدمات شهری را در غالب کار صنعتی با طناب در حوزه خدمات شهری ، بصورت یکی از مشاغل حرفه ای به جامعه بزرگ مخاطبین معرفی نمایند.

دراغلب پروژه های رنگ آمیزی نما استفاده از رنگ‌های پایه آب موسوم به اکریلیک استفاده میشود . و رنگ آمیزی و پوشش دهی سطوح نمای ساختمان ها و برج ها با رنگ‌های اکریلیک واتربیس، آب گریز- غبار گریز است که بر اساس استاندار های رنگ نما باید در برابر اشعه UV ( نور آفتاب) مقاوم بوده و ویزگی های خود را حفظ کنند . عمده این ویژگی ها خواص مکانیکی و شیمیایی از جمله پیوند های برقرار شده با مواد زیرسازی نما ، انعطاف پذیری و عدم رنگ پریدگی است .

شناخت بیشتر رنگ نما

مراحل انجام رنگ آمیزی نما

  • شستشوی کامل سطح مورد نظر توسط واتر جت . این بخش از کار به دو منظور انجام می شود الف ) شناسایی نقاط ضعیف نما که بعدا امکان پوسته شدن رنگ و یا ریزش را دارد ب) زدودن گرد و غبار و پاکسازی نما برای شروع مقدمات رنگ آمیزی نما
  • ماسکه کردن نما یا پوشش پنجره ها و دیگر قسمت هایی که باید از پاشش رنگ حفاظت شود نیز نیاز به حوصله ی و دقت فراوانی دارد و معمولا ظرافت های بکار رفته در اجرا را آشکار میکند.
  • ماستیک کردن ، مرمت، درزگیری ویا رفع ترک‌ خوردگی ها و هم یکنواخت سازی سطوح نما از مراحل نسبتا تعیین کننده در نتیجه نهایی رنگ آمیزی نما است
  • اعمال پرایمر و رنگ آمیزی نما با پاشش رنگ یا غلطک و یا حتی قلمو صرفا به حجم کار ، سرعت و معماری نما بستگی دارد ، لیکن در مورد نحوه اجرای آن و کیفیت هر کدام نیاز است تا در مقاله های بعدی به تفصیل صحبت کنیم.

رنگ آمیزی نما و شادابی نهفته در آن

نمای ساختمان‌ها بخصوص نماهای رنگ شده یا کنیتکس نما پس از گذشت مدت زمانی از ساخت، زیبایی و جلوه اولیه خود را از دست می‌دهند و نیاز به نوسازی نما از طریق ترمیم و رنگ آمیزی نما پیدا می‌کنند. بدهی است رنگ آمیزی نما ساختمان همانند نماشویی با نوساختن نما و تمیزی آن ، جانی تازه به ساختمان بخشیده و بطور قطع حال و هوای خوبی برای ساکنین به ارمغان خواهد آورد.

 

ویژگی‌های رنگ نما

  • پوشش هایی که برای رنگ آمیزی نما مورد استفاده قرار می‌گیرد دارای استانداد های مشخصی هستند که در خصوص رنگ های تولید داخل و استانداردهای مربوطه همچنان با نواقصی روبرو هستیم . به عبارتی مشتریان رنگ آمیزی نما تنها میتوانند به تجربیات گذشته از شرکت های رنگسازی و برندهای تجربه شده تکیه کنند . ویژگی های اساسی رنگ مانند پوشش دهی ،مقاومت در برابر عوامل جوی مثل باران (رطوبت) و نور خورشید ( در طولانی مدت)، انعطاف‌پذیری ، امکان تنفس ، عدم چرک پذیری ( شستشوی آسان) و چندین مورد دیگر اساسا باید مورد آزمون قرار گرفته و میزان هرکدام اندازه گیری و تعیین شود . اما بدلایلی چند رنگ و دیگر پوشش های صاحب نام و متفرقه ی نما همچنان در بازار فراوانند و ازین حیث چگونگی انتخاب رنگ همچنان گریبان مصرف کنندگان را گرفته است .
  • در مورد راه حل ها و مدیریت انتخاب رنگ در چنین وضعیتی ، در مقاله های آینده کنکاش خواهیم کرد . لیکن در این مرحله تنها دانستن چند شاخص کیفی میتواند نگاه ما را به تفاوت رنگ ها از منظر کیفی کمی دقیقتر و کارشناسانه تر سازد. مهم اینکه زمان کوتاه و سهولت اجرا ی رنگ برای نوسازی ساختمان های قدیمی و نماهای خراب و رنگ و رو رفته تا چه اندازه کاربرد دارد ، عامل اصلی در تصمیم گیری ساده و قطعی برای اجرای رنگ نما است .

 

کدام مناطق نما ی ساختمان نیاز به رنگ آمیزی دارد ؟

رنگ های نمای ساختمان که عمدتا با پوشش های تاپ کوت محفظت و تا حدود زیادی آب گریز میشود رنگ های پایه اکریلیک هستند . این رنگ ها که انواع سیلیکونی آن هم دارای ساختار مناسبی برای پوشش‌دهی نمای ساختمان محسوب می‌شود برای کار برروی سیمان ، آجر و ازین قبیل کارآیی خوبی دارند . اما دیگر عناصر روی ساختمان نیز باید هماهنگ با رنگ آمیزی قسمت های اصلی نما مورد بازبینی و نوسازی قرار گیرد . بطور مسلم نمای رنگ شده ای که قاب پنجره های آن رنگ و رو رفته است نه تنها زیبایی چندانی ندارد ، بلکه خبر از کج سلیقگی و نیمه تمام گذاشتن کار میدهد .نرده های نما ، قاب ها ، دریچه ها ، سنگ ها ، آجر ها و دیگر سطوح با هر جنس و کیفیتی لازم است که در پروژه های نوسازی نما تعیین تکلیف شوند و به تفکیک مورد ارزیابی قرار گیرند ، این ارزیابی شامل فرآیند و نوع رسیدگی به تمامی اجزا ، هزینه های آن و برآورد نتیجه کار خواهد بود . در چنین شرایطی است که کارفرمایان اقتدار آن را می یابند تا با سنجش هزینه ها و نتیجه کار تصمیمات بهینه شده را اخذ کنند .

لذات صرفنظر از مباحث فنی رنگ آمیزی نما مثل اینکه لایه و پوششی نهایی کاربردهایی مثل ایجاد عایق حرارتی و کاهش مصرف انرژی و این چیزها دارد و مثلا هر چند وقت یکبار نیاز به شستشو پیدا میکندو چند سال دوام می آورد ، دانستن هارمونی ایجاد شده برروی نمای ساختمان و اصولا ارزش افزوده ی ایجاد شده ی حاصل از پروژه رنگ آمیزی نما را بداند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *