بلندترین برج ها و مصائب شستشوی نما

نماگلشن – مصائب نماشویی برج های بلند مرتبه

برج خلیفه با ارتفاع ۸۲۸ متر از بلندترین برج های جهان بشمار می آید . شاید برای بسیاری از افراد جالب باشد که نماشویی بلندترین سازه و آسمان خراش ساخته شده توسط انسان به چه روشی انجام می‌گیرد و مدت زمان شستشوی نما این ساختمان چقدر چقدر است . برج خلیفه برجی است با ۱۶۳ طبقه که نمای آن با قابهای فلزی سبک و شیشه پوشیده شده است. بدین ترتیب ۹۰ درصد شستشوی نما آن باید به روش دستی انجام شود و یا بعضا با ربات‌های نماشویی ساختمان که توسط یک متخصص و با ریموت کنترل می‌شود، نماشویی آن را انجام داد.

مدت ‌زمان

مدت ‌زمانی که برای شستشوی برج خلیفه گزارش شده است بسته به چابکی و روش کار مهارت دیدگان کار صنعتی با طناب (سیستم راپل) متفاوت بوده و حدود ۳ ماه است . هر چند که این آویزکاران (اپراتورهای کار صنعتی با طناب یا Height Workers) در هر فرود با طناب ، کار نماشویی را از بالاترین طبقه شروع می‌کنند و با جاروب کردن قطاع های عمودی و چرخش به دور ساختمان کار به انتها می رسانند اما بعد از مدت کوتاهی باید کار خود را از سر بگیرند . بطور قطع در چنین شرایطی شستشوی نما بصورت پی در پی باعث میشود کار نماشویی با سهولت بیشتری انجام شود . در مقایسه با ساختمان ها و برج های شهرمان – تهران ، که بسیاری از آنها دارای نمای کامپوزیتی هستند ، تاخیر در شستشوی نمای کامپوزیت ، سختی کار نماشویی را بصورت تصاعدی بیشتر کرده و با افزایش حجم پروژه  و استفاده ناگزیر از شوینده های خاص برای شستشوی کامپوزیت ، آسیب بیشتر به محیط زیست و هزینه بیشتر برای نگهداری نما را به همراه دارد . با این حساب برای داشتن نمای تقریبا همیشه تمیز و چشم نواز باید برنامه مدون نگهداری سالیانه نما را با توجه موقعیت ساختمان ، مصالح بکار رفته در نما و کاربری آن در دستور کار مراقبت از ساختمان داشته باشیم .

نمای برج‌هایی مثل برج خلیفه بدلیل ماهیت و کاربری آن از اهمیت بسیار خاصی برخوردار است. معمولا در اینگونه پروژه‌ها آویزکارانی به کار دعوت میشوند که دارای تجربه چندین ساله کار در ارتفاع بوده و علاوه بر آن ترسی از ارتفاعات خیلی زیاد ندارند . اینگونه ویژگی ها به انسجام کار و ارزش های ایجاد شده کار تیمی کمک میکند . آویزکار حرفه‌ای شستشوی نما یا کامپوزیت مهارت دیده ی با تجربه ای است که ضمن رعایت کامل اصول ایمنی ، از سلامت جسمانی بالای برخوردار بوده و توان زیادی در انجام پروژه های پرکار دارد.

برای مثال در پروژه نماشویی برج خلیفه ، تیم نماشویی با شرایط جوی و روانی سختی مواجه میشود . این شرایط بسیار سخت شامل  شرایط آب و هوایی گرم و مرطوب  شهر امارات و محدودیت های ناشی از رعایت استانداردهای ایمنی میشود . در پروژه نماشویی برج خلیفه اکثر روزهای سال ، دمای هوا به حدود ۴۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد و رطوبت مضاعف ، تنفس آسان و کارعادی را برای اپراتور ها  دشوار میسازد . بطوریکه در این شرایط  طاقت فرسا احتمال افت فشار بدلیل تعریق زیاد و کاهش نمک باعث بیحالی و ضعف عمومی کارگران بسیار بالاست. در چنین شرایطی تیم نماشویی با داشتن سرپرستان با تجربه و مهارت دیدگان سطوح ۲ بعنوان تیم متخصص وظیفه نجات افراد را بعهده خواهد داشت . پایین آوردن اپراتور ها از محل یا موضعی که دچار هر گونه حادثه یا ضعف شده اند با مکانیزم های استاندارد وامن انجام می شود ، بطوریکه تمامی تدابیر امنیتی و درمانی که پیشتر در قالب طرح کار و الزامات  توسط سوپر وایزر پروژه ( کار آزموده سطح ۳ ایراتا) اعلام شده بود ، مهیا و آماده به کار است . برای مثال برج خلیفه به گونه‌ای طراحی شده است که در بین هر چند طبقه یک بالکن وجود دارد و همین موضوع باعث می‌شود که یک استراحت‌گاه و مکان امن زیر پای کارگران قرار داشته باشد و کارگران شستشوی کامپوزیت بتوانند با خیال راحت‌تری کار خود را به پایان برسانند. این بخش از ملاحظات توسط سرپرست وطراح  پروژه نماشویی مورد ارزیابی قرار می گیرد.

 

شستشوی نما برج میلاد

پروسه نماشویی برج میلاد نیز مانند تمام برج‌های دیگر به زمان زیادی نیاز دارد و باید از کارگران و مهارت دیدگان سطح ۲ و ۳  زیادی در این زمینه برای انجام این پروژه استفاده کرد. البته این نکته را نیز باید در نظر گرفته که توانایی و تجربه انجام این کار تنها بدست تیم های حرفه ای با استاندارد های ایراتایی ( اتحادیه بین المللی حرفه ی کار صنعتی باطناب) است . و تنها تعداد محدودی از شرکت ها و افراد هستند که بلحاظ قابلیت های فنی و جسمانی می‌توانند در این ارتفاع و سختی های ناشی از آن فعالیت کنند. با در نظر گرفتن این موضوع هنگام کار در ارتفاع زیاد، استفاده از یک ناظر متخصص و بکارگیری دستگاه‌های ارتباطی موج کوتاه امری ضروری محسوب می‌شود.

شرکت‌هایی که بطور تخصصی درزمینه شستشوی نما فعالیت دارند ، فارغ ازینکه پروژه نماشویی با جت آب به انجام میرسد یا با دستگاه های سایشی و سندبلاست کردن نما ، و اینکه پروژه نماشویی مربوط به نمای سنگ است یا شیشه یا کامپوزیت ، با توجه به تجربه های اندوخته شده ، می‌توانند برنامه ی نماشویی را طراحی کرده و با تکیه بر توان کار تیمی متشکل از آویزکاران دقیق ، با انظباط و هوشیار ، با کمترین مخاطرات و صدمات جنبی پروژه را به انتها برسانند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *